سفارش تبلیغ
صبا ویژن

از همه جا

جدیدا داشتم توی اینترنت میگشتم و دنبال سوغاتیای جالب بودم که با یه چیز جالب اشنا شدم

سوغاتی از کرمان اسمش قوتو هستش!

ظاهرا یه میان وعده ماننده که کلی مقویه و کلی مفیده این زی براتون میذارم که قوتو چیه:

 

در این مقاله چه چیزی میخوانید : قوتو چیست ؟ ، خواص قوتو ، انواع قوتو ، و هر چیزی که درباره قوتو بخواهید میتوانید در مقاله بخوانید

در این مقاله هدف ما معرفی  قوتو یا قاووت یکی از معروف ترین و خوش مزه ترین سوغات کرمان است

قاووت که در لهجه کرمانی «قووتو» نامیده می‌شود، نوعی فرآورده غذایی سنتی کرمان است که از مخلوط چند بذر گیاهی و گیاهان دارویی که پس از بو دادن به صورت مخلوط با شکر آسیاب و پودر می‌گردند، تهیه می‌شود.

معمولاً رسم است هنگامی‌که خانمی زایمان می‌کند جهت تقویت به او قاووت می‌دهند و از مهمانانش نیز با قاووت پذیرایی می‌کنند. این مقاله به بیان ویژگی‌ها و برخی خواص قاووت می‌پردازد.

قاووت از سوغات سیرجان، بم و کرمان می باشد، که در این شهر به آن قُووِتو و در بعضی از لهجه ها قُویت و یا قُبیت هم گفته می شود. این پودر خوراکی که در واقع باید آن را نوعی شیرینی دانست در انواع مختلفی تولید می گردد و دارای طعم های متفاوتی می باشد.

یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر می باشد، نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده می کنند. اما معروفترین و کاملترین نوع قووتوی کرمان قهوهای رنگ می باشد و معمولاً شامل قهوه، شکر، تخم خرفه، خشخاش، جو، بذر کتان،گشنیز، روپاس، جدوا، هل باد، هل رسمی، موردانه،کنجد و تخمکتان است

پیشگیری از بیماری کرونا با قوتو کرمان

شاید خیلی از شماهایی که دارید این مطلب میخونید از گوشه کنارها شنیده باشیدکه با خوردن خوراکی هایی که طبع گرم دارند میتوانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید.

درحال حاظر که بیماری کرونا در ایران شیوع پیدا کرده است مصرف خوراکی های طبع گرم بسیار زیاد توصیه میشود. زیرا اگر سیستم ایمنی بدن شما ضعیف باشد خیلی زود بدن شما در برابر این بیماری تسلیم میشود.قوتو کرمان یکی از مقوی ترین خوراکی های طبع گرم میباشد که بینهایت مصرف این خوراکی مقوی را به کسانی که نگران ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن خود هستند پیشنهاد میشود.

برخی خواص دارویی و درمانی قاووت بدین ترتیب می باشد:

رفع بی‌خوابی، سرگیجه، استخوان درد و کمر درد، تقویت چشم و اعصاب، تقویت قوای جسمانی، جلوگیری از ریزش مو و ابرو، رفع درد دندان، مسهل، ضد نفخ، ضد باکتری، رفع خستگی، تقویت

حافظه، افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری، موثر در رشد جنین، موثر در کاهش درد برای زنان در زمان قاعدگی، کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال، دارای ویتامین A و E و امگا -3 و افزایش شیر در زنان شیرده.

قوتو خشخاش و چهلگیاه دو نوع از بهترین قاووت هایی هستن که تمامی خواص گفته شده را دارا میباشند

خواص قوتو در بارداری

این پودر مغذی و نیروزا می باشد مصرف قاووت در بارداری مجاز است و سبب تقویت هوش و استخوان و رشد جنین می گردد .اگر می خواهید جنینتان استخوان بندی محکمی داشته باشد بنا بر توصیه اولیا دین از قاووت استفاده نمایید .

همچنین مصرف قوتو برای زوج های جوانی که قصد بچه دار شدن دارند به شدت توصیه میشود زیرا قوتو باعث افزایش میل جنسی مردان و باعث گرم شدن رحم خانوم ها میشود که احتمال بچه دار شدن را بسیار افزایش میدهد.

خواص قوتو برای کودکان

خواص قوتو برای کودکان نیز شامل افزایش رشد ذهنی ،تقویت استخوان ها و رشد کامل بدن و تقویت قوادفاعی بدن می گردد.

یکی از مشکلات عمده خانواده ها در استفاده قاووت کرمان توسط کودکان ریخت پاش قاووت میباشد. شاید خوردن قوتو برای کودکان شما به صورت پودری مشکل باشد و شما را از مصرف این خوراکی مقوی توسط کودکان پیشمان کند.

ما محصول جدیدی را به شما معرفی میکنیم که از ریخت و پاش قاووت جلوگیری میکند که بسیار مناسب است برای مصرف کودکان و پذیرایی.

قاووت لقمه ای یا قاووت قالبی همان قاووت پودری میباشد که با دستگاه های مخصوص با فشار زیاد در قالب های مختلف پرس شده اینجوری دیگر نباید نگران ریخت پاش قوتو هنگام مصرف باشید.

خواص قوتو برای افزایش میل جنسی

بهترین خوردنی گیاهی برای افزایش میل جنسی در آقایان و خانم ها قاووت یا همان قوتو چهل گیاه کرمان می باشد. قاووت چهل گیاه از موادی مثل دارچین، فلفل، زنجبیل، شاهدانه، قهوه، گزنه، رازیانه، جوز هندی به نسبت های مختلف تشکیل شده است. تمامی این مواد در افزایش میل جنسی و جلوگیری از زود انزالی موثر می باشد

 

 

قاووت، که در لهجه کرمانی به آن قُووِتو و در بعضی از لهجه‌ها قُوَّتو، قُویت یا قُبیت و در گویش چهاردولی به آن قاوییت می‌گویند، از سوغاتی‌های شهربابک، راور، رفسنجان، سیرجان، بم، زرند و کرمان است که قدمتی طولانی دارد. این پودر خوراکی که در واقع باید آن را نوعی شیرینی به حساب آورد در انواع مختلفی تولید می‌شود و طعم‌های متفاوتی دارد. یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر است، نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده می‌شود. اما معروفترین و کاملترین نوع قووتوی کرمان قهوه‌ای رنگ است و معمولاً شامل قهوه، شکر، تخم خرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز، روپاس، سیاه‌دانه، جدوا، هل باد، هل رسمی، موردانه، کنجد، تخم کاهو می‌باشد. برخی از این مواد را برشته کرده و سپس آن‌ها را مخلوط و آسیاب می‌کنند.

با توجه به ترکیبات موجود در قاووت، این سوغات مغذی شیرین می‌تواند منبع خوب اسیدهای چرب غیراشباع و ترکیبات ضداکساینده باشد. در سال‌های اخیر به دلیل وجود ترکیبات مغذی شامل استرول‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب، ترکیبات فنولیک و … در بخش‌های مختلف گیاهان دارویی و مغزی‌ها و تأثیرات مفید آن‌ها بر عملکرد قلب و عروق بدن، به خصوص در افراد با ریسک بالای بیماری‌های قلبی، توجه ویژه‌ای به مصرف این گونه مواد غذایی معطوف شده‌است. ترکیبات پلی فنولی گروه بزرگی از مواد طبیعی گیاهی می‌باشند که معمولاً در میوه‌ها، سبزی‌ها، برگ‌ها، آجیل‌ها، دانه‌ها، ریشه و سایر قسمتهای گیاه دیده می‌شوند. ترکیبات فنولی با داشتن خاصیت ضداکسایشی و ضدرادیکالی می‌توانند نقش مهمی در حفظ کیفیت مواد غذایی و سلامتی انسان ایفا نمایند.[1]

در حال حاضر قاووت به‌طور گسترده‌ای در استان کرمان مصرف داشته و بخاطر اجزاء تشکیل دهنده? آن با طیف وسیعی از اثرات درمانی به فروش می‌رسد که به نظر می‌رسد چنین خواصی جهت تأیید نیاز به مبانی معتبر علمی دارند. نتایج به دست آمده در پژوهشی نشان داد که نمونه‌های قاووت با داشتن مقادیر قابل توجهی ترکیبات فنولی دارای پتانسیل ضداکسایشی مطلوبی می‌باشند که می‌تواند به عنوان منبع مناسب ترکیبات ضداکسایشی مورد استفاده قرار گیرد.[2]

استفاده

به طور کلی قاووت از گروه تنقلات است هم میتوان آن را به صورت تنها مصرف کرد و هم همراه افزودنی های دیگر و در استان کرمان مرسوم است هنگام زایمان خانوم های باردار از مهمان ها با قاووت پذیرایی کنند.بسیاری از اهالی استان کرمان معمولاً روزانه چند قاشق از قووتو را مصرف می‌کنند. برخی نیز آن را در آب جوش می‌ریزند و استفاده می‌کنند. گرچه می‌توان آن را با شیر یا چایی نیز مصرف کرد. معمولاً رسم است هنگامی که خانمی زایمان می‌کند به او قووتو می‌دهند و از میهمانانش نیز با قووتو پذیرایی می‌کنند.

 

کام همگان را شیرین می‌کند قاووت است که در لهجه کرمانی به آن قوتو می‌گویند و قدمتی طولانی دارد، این پودر خوراکی که در واقع آن را نوعی شیرینی به حساب می‌آورند در انواع مختلفی تولید می‌شود و طعم‌های متفاوتی نیز دارد.

یکی از سوغاتی‌های کرمان که کام همگان را شیرین می‌کند قاووت است که در لهجه کرمانی به آن قوتو می‌گویند و قدمتی طولانی دارد، این پودر خوراکی که در واقع آن را نوعی شیرینی به حساب می‌آورند در انواع مختلفی تولید می‌شود و طعم‌های متفاوتی نیز دارد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه کویر، مردم دیار کریمان از دیرباز تاکنون این ماده را به اشکال گوناگون بکار می‌برده‌اند از جمله اینکه در ایام عید نوروز طبق سنت برای پذیرایی از میهمانان از قوتو در انواع مختلف استفاده می‌شود.

 

گیاهان دارویی متعددی در تهیه و تولید قوتو بکار می‌روند که می‌توان به تخم گشنیز، کنجد، خشخاش، بذر کتان، سیاه دانه، آفتابگردان، شاهدانه، هل باد، فلفل سیاه، دارچین، روناس، تخم کاهو، جو، رازیانه، موردانه، قهوه تاج، زیره سیاه کوه، بادیان، بادام، پسته و مرزنجوش اشاره کرد.

 

برخی از این مواد را بایستی ابتدا بو داده و سپس با یکدیگر مخلوط و آسیاب کرد، همچنین یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر است و نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده می‌شود اما معروفترین و کاملترین نوع قوتوی کرمان قهوه‌ای رنگ و اغلب شامل قهوه، شکر، تخم خرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز، روپاس، سیاه دانه، هل باد، هل رسمی، موردانه، کنجد و تخم کاهو است.

 

قوتو معمولا طبع گرمی دارد و از جمله خواص درمانی آن می‌توان به مواردی از جمله درمان پادرد، کمر درد، سر درد، از بین بردن نفخ معده، رفع خستگی برای کسانی که فعالیت جسمی و ذهنی زیاد دارند، افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری و مؤثر در رشد جنین و کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال، اشاره کرد.

 

این پودر خوراکی همچنین برای در رشد ذهنی و جسمی کودکان، افزایش توان جسمی ورزشکاران، افزایش شیر در زنان شیرده، تقویت نیروی جسمانی و درمان بی خوابی و کم خوابی و تقویت حافظه تاثیر بسیاری زیادی دارد.

 

قاووت کرمان به عنوان یک معجون اسرارآمیز و خوشمزه به کشورهای اروپایی نیز صادر می‌شود و بیشتر آن را به عنوان یک تقویت کننده و داروی گیاهی استفاده می‌کنند چراکه سرشار از انواع مختلف ویتامین‌ها، اسیدهای چرب ضروری و امگا سه بوده و همچنین کاهش دهنده فشار و کلسترول خون، آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب، ضد افسردگی، تقویت کننده معده و روده و دفع کننده سنگ کلیه و مثانه است.

 

 

کارگاه‌های زیرزمینی کیفیت قاووت کرمان را تهدید می‌کند

 

 

 

محمد اژدری، مدیرعامل یکی از شرکت‌های صنایع غذایی کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه کویر می‌گوید: هدف از راه‌اندازی این شرکت خارج کردن صنایع غذایی و سوغاتی‌ها از سنتی و خانگی به صنعتی بوده است که در این رابطه با دریافت پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت خود را آغاز کرده‌ایم.

 

وی می‌افزاید: این شرکت صنایع غذایی دارای آزمایشگاهی است که بر مواد اولیه، کیفیت آنها، نوع بسته‌بندی و ... کنترل و نظارت می‌کنند که در تولید قوتو نیز این اصول رعایت می‌شود.

 

اژدری تاکید می‌کند: در تهیه و تولید قوتوی کرمان از دو مدیر فنی آزمایشگاهی و عطاران سنتی استفاده کرده‌ایم تا محصولی با کیفیت و مطلوب ارایه کنیم.

 

اژدری با ابراز نارضایتی از بازار قوتو می‌گوید: علی‌رغم کمبود مواد اولیه مرغوب کسی برد می‌کند که محصول با کیفیت اما با قیمت نازل ارایه کند و در صورت رقابت با قیمت‌های بازار ورشکسته می‌شود.

 

اژدری همچنین به وجود کارگاه‌های زیرزمینی در تهیه قاووت اشاره و تصریح می‌کند: افرادی در شهرهای دیگر با الگوبرداری از قوتوی کرمان اقدام به تولید این محصول می‌کنند در صورتیکه بدون آگاهی از کیفیت مواد و میزان مخلوط آنها، کیفیت قوتوی کرمان را زیر سوال برده و تهدید می‌کنند و با سوء‌استفاده از ضائقه‌ی مردم محصول دست ساخت خود را با نام قوتوی اصل کرمانی با قیمت‌های کذایی به فروش می‌رسانند.

 

وی پیشنهاد می‌کند: با تشکیل اتحادیه و تشکلی در زمینه تولید قوتو، بازار این معجون خوشمزه ساماندهی و موانع سر راه تولیدکنندگان متخصص مرتفع شود.

 

تولیدکنندگان قوتوی کرمان نیازمند توجه و حمایت مسوولان

 

 

 

مرتضی طاهری، مدیرعامل اولین کارخانه تخصصی قاووت در ایران ضمن اشاره به قدمت بسیار طولانی قوتوی کرمان می‌گوید: در روایتی از امام صادق(ع) آمده است؛ «به فرزندان خود قاووت بخورانید که باعث شادابی آنها می‌شود».

 

وی اظهار می‌کند: قوتوی کرمان سوغاتی پرخاصیت اما غریب است چراکه با وجود داشتن طعم ایده‌آل و قیمت مناسب از بسیاری مواد خوراکی دیگر عقب مانده و نتوانسته آنطور که شایسته است مورد استفاده قرار گیرد.

 

وی بیان می‌کند: تمام مراحل تهیه‌ی قاووت در کارخانه‌ی ما به صورت صنعتی و بدون دخالت دست انجام می‌شود.

 

طاهری می‌گوید: ما با 200 میلیون تومان سرمایه‌گذاری در شهرک صنعتی و دریافت کد بهداشت و پروانه‌ی بهره برداری و خرید دستگاه بسته‌بندی منحصر به فرد و ... این کار را آغاز کردیم اما با بی‌مهری مسوولان مواجه شده و حتی نمی‌توانیم وام دریافت کنیم.

 

وی اظهار می‌کند: مسوولان استان کرمان از تولید کنندگان قوتو و کارآفرینانی که به نفع صنایع غذایی و سوغاتی‌های استان فعالیت می‌کنند حمایت نکرده و بهایی به ما نمی‌دهند.

 

وی تاکید می‌کند: دستگاه آسیاب کارخانه تخصصی قاووت کرمان 3600 دور در دقیقه دور می‌زند و کار کردن با این وسیله بسیار خطرناک است، این درحالیست که ما نتوانسته‌ایم کارگران خود را بیمه کنیم زیرا هیچ تعریفی برای کار ما وجود ندارد.

 

طاهری در پایان اظهار امیدواری می‌کند: با کمک و توجه مسوولان، تبلیغات گسترده و موثر و استفاده از متخصصان در تهیه و تولید قوتو، این سوغات انرژی بخش و خوشمزه‌ی کرمان جایگاه خود را در بین سایر مواد خوراکی پیدا کند و همچون گذشته که زبانزد خاص و عام بوده است، باز هم با خوردنش کام همگان شیرین شود.

 

 

قاووت از سوغات سیرجان، بم و کرمان می باشد، که در این شهر به آن قُووِتو و در بعضی از لهجه ها قُویت و یا قُبیت هم گفته می شود. این پودر خوراکی که در واقع باید آن را نوعی شیرینی

دانست در انواع مختلفی تولید می گردد و دارای طعم های متفاوتی می باشد. یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر می باشد، نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده می کنند. اما معروفترین و کاملترین نوع قووتوی کرمان قهوهای رنگ می باشد و معمولاً شامل قهوه، شکر، تخم خرفه، خشخاش، جو، بذر کتان،گشنیز، روپاس،سیاه دانه، جدوا، هل باد، هل رسمی، موردانه،کنجد و تخم

کتان است .بعضی ها از این مواد را برشته می کنند و سپس آنها را مخلوط و آسیاب می نمای(  خواص قاووت ).

خواص  قاووت
برخی خواص دارویی و درمانی قاووت بدین ترتیب می باشد:

رفع بی‌خوابی، سرگیجه، استخوان درد و کمر درد، تقویت چشم و اعصاب، تقویت قوای جسمانی، جلوگیری از ریزش مو و ابرو، رفع درد دندان، مسهل، ضد نفخ، ضد باکتری، رفع خستگی، تقویت

حافظه، افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری، موثر در رشد جنین، موثر در کاهش درد برای زنان در زمان قاعدگی، کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال، دارای ویتامین A و E و امگا -3 و افزایش

شیر در زنان شیرده. 

خواص قاووت برای افزایش میل جنسی

بهترین خوردنی گیاهی برای افزایش میل جنسی در آقایان و خانم ها قاووت  یا همان قوتو چهل گیاه کرمان می باشد. قاووت چهل گیاه از موادی مثل دارچین، فلفل، زنجبیل، شاهدانه، قهوه، گزنه،

رازیانه، جوز هندی و خشخاش به نسبت های مختلف تشکیل شده است. تمامی این مواد در افزایش میل جنسی و جلوگیری از زود انزالی موثر می باشد.

روش مصرف قاووت

روزانه چند قاشق از قووتو را مصرف نمایید برخی نیز آن را در آب جوش ریخته و استفاده می‌ نمایند. گرچه می‌توان آن را با شیر یا چایی نیز میل نمود.

دو قاشق سوپ خوری قاووت را با شیر یا آبجوش مخلوط نمایید به جای چای میل فرمایید. البته قاووت را به تنهایی و بدون افزودنی نیز میتوان استفاده نمود.

خواص مواد تشکیل دهنده قاووت

تخم خرفه: دارای طبیعت سرد، مدر و ضد کرم کدو

 تخم گشنیز: طبیعت سرد و هضم کننده غذا، نیرو دهنده، ضد تشنج، ضد صرع و ضد کرم

 بذر کتان: طبیعت گرم، افزایش دهنده ادرار و رفع کننده یبوست

 بذر جو: طبیعت سرد، درمان بیماری‌های قلبی، یبوست و دیگر اختلالات هاضمه و کاهش دهنده کلسترول

 بذر کاهو: طبیعت سرد، شیرزا، ضد درد، مدر، التیام دهنده زخم و بواسیر، رفع کننده ناراحتی‌های کبد و خواب آور

 هل: طبیعت کمی گرم و خشک، تقویت کننده معده، مفید برای درمان تهوع، نفخ، سنگ کلیه و کیسه صفرا و به طور کلی مقوی

 سیاه دانه: طبیعت خیلی گرم، بادشکن، ملین و دافع سموم

 تخم آفتابگردان: مدر و به علت دارا بودن ویتامین A مفید برای قوه بینایی

 کنجد: طبیعت گرم، نرم کننده صدا و روده، رفع کننده خشونت حلق و غنی از ید

 مورد دانه: طبیعت معتدل، تقویت کننده و مقوی معده و مفید برای درمان خونروی از اعضاء، مفید در درمان روماتیسم، اسهال و بیماری‌های مجاری تنفسی

 بذر کنف: طبیعت گرم و خشک، نیرو بخش، ملین، مدر، ضد انگل و تسکین دهنده اعصاب

 فلفل سیاه: طبیعت خیلی گرم و خشک، مقوی معده و محرک اشتها و ضد مسمومیت

 قهوه: طبیعت سرد و خشک، نیرو بخش و تقویت‌کننده و موثر در درمان بیماری‌های ریوی، حصبه و...

 دانه خشخاش: طبیعت سرد، خواب آور، مخدر، افزایش دهنده وزن، تقویت کننده حواس و مفید برای کلیه، کبد و درمان اسهال

طرز تهیه انواع قاووت

طرز تهیه قاووت پسته بسیار آسان است برای تهیه آن یک کیلو پسته ،ده گرم هل و دو کیلو شکر را با هم مخلوط و آسیاب کنید می توانید روزانه یک قاشق مرباخوری از این پودر مغذی را درون یک

استکان آب جوش ریخته و میل فرمایید .درمان بیماری کم خونی ،تقویت عمومی بدن ،تقویت چشم و رفع بی حالی و کسلی از مهم ترین خواص قوتو پسته است .

طرز تهیه قاووت عدس نیز همانند قوتو پسته ساده و آسان است .برای تهیه آن به عدس و شکر مخلوط و آسیاب نمایید و همانند قوتو پسته میل فرمایید.

خواص قاووت در بارداری

این پودر مغذی و نیروزا می باشد مصرف قاووت در بارداری مجاز است و سبب تقویت هوش و استخوان و رشد جنین می گردد .اگر می خواهید جنینتان استخوان بندی محکمی داشته باشد بنا بر

توصیه اولیا دین از قاووت استفاده نمایید .خواص قاووت برای کودکان نیز شامل افزایش رشد ذهنی ،تقویت استخوان ها و رشد کامل بدن و تقویت قوادفاعی بدن می گردد.

مضرات قاووت

مضرات قاووت کرمان بسیار کم است و تنها مضرات قاووت به علت زیاده روی در مصرف آن موجب بروز چاقی و یا جوش و خارش به علت گرمای زیاد این ماده در بدن می گردد.

 

قاووت خشخاشی

قاووت خشخاشی هم طرفداران خودش را دارد و به خاطر وجود خشخاش خیلی چرب و لذیذ است. خاصیت خواب‌آور و آرام‌بخشی دارد، خستگی و ضعف و بی‌حالی را دور می‌کند و یک تقویت‌کننده‌ عمومی بدن است.

قاووت پسته‌ای

خاصیت اصلی قاووت پسته‌ای در خون‌ساز بودن آن است. به علاوه مغز و ذهن و اعصاب را نیز تقویت می‌کند. برای کبد خیلی مفید است و معده را تقویت می‌کند. به علاوه گفته می‌شود برای درمان اسهال هم مفید است.

قاووت‌های خاص

اگر زیاد اهل استفاده از شکر نیستید، می‌توانید قاووت با شکر قهوه‌ای تهیه کنید یا از شیرین‌کننده‌ طبیعی مثل توت خشک برای شیرین کردن آن استفاده کنید.

شکر قهوه‌ای به خاطر آن‌که کامل تصفیه نشده است بخشی از خواص خود را حفظ کرده و طعم خاص و ملس مانندی دارد. توت خشک هم برای افراد دیابتی و رژیمی مناسب است.

 

منابع:

ویکی پدیا :https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%88%D8%AA

سایت سوغات کرمون: https://soghatekermon.ir/%d9%82%d8%a7%d9%88%d9%88%d8%aa-%d9%82%d9%88%d8%aa%d9%88-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

ایسنا :https://www.isna.ir/news/91061609628/%D9%82%D9%88%D8%AA%D9%88%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%85%D8%A7-%D8%BA%D8%B1%D9%8A%D8%A8